Α. ΣΤΑΜΟΣ ΓΡΑΦΕΙΟ ΜΕΛΕΤΩΝ
ΜΕΛΕΤΕΣ ΕΡΓΩΝ ΥΠΟΔΟΜΗΣ & ΜΗΧΑΝΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
ΑΠΟ ΤΟ 1962 ΤΕΧΝΙΚΕΣ ΜΕΛΕΤΕΣ ΣΕ ΟΛΗ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΙΣ
Το γραφείο διαθέτει αεροσκάφος τύπου Cessna 320E, ειδικά διαμορφωμένο για αεροφωτογραφήσεις. Είναι το μοναδικό αεροφωτογραφικό αεροπλάνο ελληνικού νηολογίου. Το αεροσκάφος Cessna 320E διαθέτει δύο κινητήρες Continental TSIO-520B turbo propeller με ισχύ 285 BHP ανά κινητήρα. Το μικτό βάρος ανέρχεται στα 5,300 Ibs και η ταχύτητα ταξιδίου υπολογίζεται στα 230 mph για οροφή 10,000 ft, ενώ η μέγιστη οροφή ανέρχεται στα 29,000 ft, στοιχεία υπεραρκετά για όλες τις δυνατές αεροφωτογραφήσεις.Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με πλήρες σύστημα IFR τρίτης τάξης που του επιτρέπει να προσγειώνεται χωρίς να υπάρχει καθόλου ορατότητα. Αυτό σε συνδιασμό με το μικρό απαιτούμενο μήκος προσγείωσης (1,000 m) δίνει στο αεροσκάφος τη δυνατότητα και την ευελιξία να προσγειώνεται σχεδόν σε όλα τα αεροδρόμια της Ελλάδας και να αντεπεξέρχεται με ασφάλεια σε άσχημες καιρικές συνθήκες. Το αεροσκάφος είναι εξοπλισμένο με φωτομηχανή Zeiss LMK1000 η οποία διαθέτει αντισταθμιστικό σύστημα κίνησης εικόνας (FMC). Η φωτομηχανή είναι εξοπλισμένη με φακούς εστιακής απόστασης 89, 152, 210 και 305 mm και έχει τη δυνατότητα λήψης έγχρωμων και απρόμαυρων αεροφωτογραφιών, ανάλογα με τις έκαστοτε ανάγκες.


Ο τομέας Αεροφωτογραφήσεων του γραφείου είναι εξοπλισμένος με ηλεκτρονικούς υπολογιστές, σαρωτές, εκτυπωτές και μηχανήματα εμφανιστηρίου. Διαθέτει προγράμματα σε ηλεκτρονικό υπολογιστή για τον σχεδιασμό των πτήσεων και τον υπολογισμό των στοιχείων/παραμέτρων κάθε πτήσης τα οποία είναι απαραίτητα για μια γρήγορη, σωστή και ακριβή αεροφωτογράφηση. Οι αλγόριθμοι των προγραμμάτων έχουν αναπτυχθεί αποκλειστικά από το τμήμα Μηχανογράφησης της Α.Στάμος ΑΕ. Η αεροφωτογράφηση πραγματοποιείται από επαγγελματίες πιλότους και φωτολήπτες με πολλές ώρες πτήσης και εξοικιωμένους με τις απαιτήσεις μιας αεροφωτογράφησης. Η εμφάνιση των φιλμ και των αερογωτογραφιών γίνεται στο Εμφανιστήριο του γραφείου από επαγγελματίες φωτογράφους/εμφανιστές με μεγάλη εμπειρία στις αεροφωτογραφίες.
Το γραφείο πραγματοποιεί αεροφωτογραφήσεις τόσο για την κάλυψη των αναγκών μελετών που αναλαμβάνει (οδοποιία, υδραυλικά, λιμενικά κλπ έργα) όσο και για πελάτες της εταιρείας που επιθυμούν αεροφωτογραφίες της περιοχής του ενδιαφέροντος τους για δικές τους ανάγκες. Λόγω της πολυετούς εμπειρίας του γραφείου στο πεδίο των αεροφωτογραφήσεων αλλά και της μεγάλης εξοικίωσης με όλες τις εφαρμογές στις οποίες μπορεί να χρησιμοποιηθούν αεροφωτογραφίες, το γραφείο είναι σε θέση να κατανοήσει τις ανάγκες του πελάτη και να τον προμηθεύσει γρήγορα με τις κατάλληλες αεροφωτογραφίες για το σκοπό που επιθυμεί. Ανάλογα με την εκάστοτε χρήση το γραφείο είναι σε θέση να χορηγήσει αεροφωτογραφίες εκτυπωμένες σε φωτογραφικό χαρτί, διαθετικό, αρνητικό ή ακόμη και σε οποιοδήποτε ψηφιακό μέσο (cd, dvd, tape, hard-disk, zip κλπ), σαρωμένες στην κατάλληλη ανάλυση σε φωτογραμμετρικό σαρωτή υψηλής ακριβείας.


Η Α ΣΤΑΜΟΣ ΑΕ έχει πραγματοποιήσει αεροφωτογραφήσεις σε πολλές περιοχές που περιλαμβάνουν τους νομούς: Αττικής (ιδιώτες), Αχαίας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Αιτωλοακαρνανίας (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση), Αρκαδίας (Δήμος Λεωνιδίου), Εβρου (ΥΠΕΧΩΔΕ, ΕΓΝΑΤΙΑ ΟΔΟΣ ΑΕ), Ευβοίας (Δήμος Στυραίων), Ηλείας (Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδος), Κιλκίς (ΥΠΓΕ), Κομοτηνής (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης), Κορινθίας (Νομαρχιακή Αυτοδιοίκηση), Πρεβέζης (ιδιώτες), Ξάνθης (Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας-Θράκης).
ΣΧΕΔΙΑΣΜΟΣ ΠΤΗΣΕΩΝΕΚΤΕΛΕΣΗ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΗΣΕΩΝ

ΕΜΦΑΝΙΣΕΙΣ ΑΕΡΟΦΩΤΟΓΡΑΦΙΩΝ

ΣΑΡΩΣΕΙΣ ΣΕ ΣΑΡΩΤΗ ΥΨΗΛΗΣ ΑΚΡΙΒΕΙΑΣ

επιστροφή στην κεντρική σελίδα